Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przysmak gregoriański

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec wieprzowy 300 g
udziec barani 300 g
słonina 100 g
bakłażan 1 szt
papryka 2 szt
pomidory 2 szt
cebula 5 szt
czosnek 2 ząbki
pieprz do smaku
musztarda 1 łyżka
sól do smaku
cytryna 1 szt
ziele angielskie wg uznania
olej wg uznania
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Przysmak gregoriański

1. Mięso opłukać, osuszyć i usunąć skórki. Pokroić na cienkie plasterki i lekko rozbić. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do grilla.
2. Słoninę pokroić na kawałki. Cebule i czosnek posiekać. Baraninę natrzeć czosnkiem, wymieszać z połową cebuli i nasmarować olejem. Wieprzowinę posmarować musztardą, doprawić zielem angielskim. Wymieszać z cebulą. Pomidory, papryki i bakłażan pokroić na kawałki. Na szpikulce nadziewać na przemian mięso i warzywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 18.08.2013 13:23
na pewno bardzo smaczne danie,chętnie bym spróbowała
Anna152 03.03.2013 12:19
muszę spróbowac
Babciagramolka 07.07.2011 17:31
Zjadła bym taki szaszłyczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak