Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

LETNIA ZUPA WIELOOWOCOWA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porzeczki czerwone 1 szkl
porzeczki czarne 1 szkl
agrest 1 szkl
wiśnie 1 szkl
miód 5 łyżki
Goździki całe Prymat
mąka ziemniaczana 1 łyzka
śmietana 22% 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: LETNIA ZUPA WIELOOWOCOWA

Owoce przebrac i umyć, zalać zimną wodą, dodać gozdziki, gotowac 15 minut. pod koniec gotowania dosłodzic miodem lub cukrem.
Mąke rozprowadzic w zimnej wodzie i zupie, doprowadzic do wrzenia. podawac ze śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak