Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 30 g
olej 30 g
kasza gryczana 2 szklanki
grzyby świeże 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z grzybami

W dość dużym rondlu smażymy na maśle pokrojone grzyby. Mieszamy i zwiększamy ogień, nie dopuszczając by tłuszcz zaczął się przypalać. Powinno to zapobiec wydzielaniu się soku z grzybów. Gdyby grzyby puściły sok trzymamy na ogniu aż wyparuje. Gotowe grzyby łączymy z ugotowaną kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak