Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczarek i szczawiu z sosem malinowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar drobiowy 4 łyżki
sól
cukier
Pieprz biały mielony Prymat
olej z orzechów włoskich 4 łyżki
sok z cytryny
Młody szczaw 300 g
siekane migdały 50 g
pieczarki 400 g
ocet 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczarek i szczawiu z sosem malinowym

Wywar drobiowy mieszamy z octem malinowym i doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Następnie stopniowo dodajemy olej mieszając składniki. Z pieczarek usuwamy końce trzonków. Pieczarki kroimy w plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy. Ze szczawiu usuwamy łodygi. Liście szczawiu mieszamy z pieczarkami i dodajemy do sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak