Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z cukinii

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 0.5 szklanki
jajko 1
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z cukinii

Cukinię myjemy pod bieżącą wodą, a następnie kroimy w plastry o grubości 1 – 1,5 cm każdy. Skórkę z cukini można następnie obciąć choć nie jest to konieczne. Lekko je rozbijamy (na tyle aby powstały rowki dzięki którym panierka będzie się lepiej trzymać). Następnie posypujemy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Każdy z kawałków cukinii obtaczamy w jajku i bułce jak tradycyjne schabowe. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor po obu stronach, podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 17.04.2012 13:41
moje smaki
Tatli 29.01.2012 21:13
uwielbiam je wr?cz ;)
Magdalena/26Mooi 17.09.2011 17:30
bardzo je lubie:)
Beatris 19.07.2011 14:01
Bardzo często robię podobne. Już czekam na cukinię ze swojego ogródka.
Emilia21 07.07.2011 22:02
pycha
Babciagramolka 07.07.2011 17:32
Poproszę na wynos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak