Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczarek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 500 g
sałata 1 główka
oliwa 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
schab bez kości 250 g
cebula 2
natka pietruszki 1 pęczek
masło 2 łyżki
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczarek

Grzyby kroimy na pół. Rozgrzewamy połowę oleju na patelni, wrzucamy grzyby i smażymy do całkowitego odparowania, często mieszając. Pod koniec smażenia dodajemy jedną posiekaną cebulę, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy cebula się zeszkli dolewamy sok z cytryny. Mieszamy i studzimy. Sałatę oczyszczamy, i rwąc listki wrzucamy do salaterki. Drugą cebulę kroimy na półplasterki i smażymy na maśle około 5 minut. Na koniec dorzucamy posiekaną natkę pietruszki. Schab kroimy cienkie plastry, które zbijamy. Smażymy je a pozostałej porcji oleju po około 5 minut z każdej strony. Zwijamy w folię aluminiową i odstawiamy. Podajemy sałatkę tak że na każdy kotlet nakładamy podsmażoną cebulkę a na wierz sałatkę grzybową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 08.07.2011 14:37
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak