Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek po wiejsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4 szt
musztarda ziarnista 2 łyżki
pieczarki 100 g
estragon 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
boczek 4 plastry
papryka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek po wiejsku

1. Papryki oczyścić i pokroić na kawałki. Cebule obrać i pokroić na ćwiartki. Warzywa, pieczarki i liście laurowe ponadziewać na patyczki do szaszłyków, oprószyć solą i pieprzem i grillować ok 10 min, często smarując olejem
2. Boczek umyć, osuszyć i grillować ok 10 min.
3. Listki estragonu posiekać, wymieszać z musztardą, doprawić solą i pieprzem, posmarować boczek i grillować jeszcze ok 5 min. Podawać z warzywnymi szaszłykami oraz świeżym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 27.06.2013 21:58
Pyszny boczek :)
gacopierz23 28.09.2011 10:09
lubię taki do chleba
ziutula
ziutula 19.07.2011 06:55
boczuś lubię...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak