Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kopru

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

koper włoski 1 op
marchewka 1 szt
brokuł 1 szt
sos
oliwa 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
musztarda 1 łyżeczka
sos sojowy 1 łyżeczka
orzechy włoskie do dekoracji
sezam do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kopru

1. Przygotować sos: czosnek przecisnąć przez praskę, połączyć z oliwą, musztardą, sosem sojowym i ziołami.
2. Koper włoski i obraną marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wraz z brokułami wymieszać z sosem. Przed podaniem sałatkę udekorować połówkami orzechów włoskich i posypać sezamem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 24.03.2013 13:11
smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak