Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada ze swojskiej kury.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura lub kurczak 1 szt
majeranek 1 łyzka
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada ze swojskiej kury.

Z oczyszczonej kury zdjąć skórę,mięso oddzielić od kości i zemleć przez maszynkę zostawiając 1 pierś.Pierś pokroić w dość dużą kostkę.Mięso zmielone,pierś, majeranek oraz sól i pieprz wyrabiać tak długo aż masa nabierze lepkości.Skórę natrzeć przyprawą do kurczaka i rozłożyć na folii żywnościowej.Masę ułożyć w kształcie wałka- zwinąć rulon zwracając uwagę by nadzienie nie wystawało poza folię.Związać oba końce grubą nitką i obwiązać na całej długości.W garnku zagotować wodę,osolić i gotować roladę na małym ogniu przez 1 godzinę.Po ugotowaniu i ostygnięciu roladę kroić w plastry.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 16.03.2013 09:13
smaczne i zdrowe
Grażyna13 06.01.2013 18:23
Super przepis :)
barbara11561 13.07.2012 10:11
świetna:)
anemon 07.03.2012 15:03
Ależ smakowitości u Ciebie.
Ewa111 04.03.2012 17:36
tylko gdzie tu upolować swojską kurę
ankaryba 07.10.2011 00:04
smaczna
IZABELA29 13.07.2011 08:48
a ta roladka, ostatnio słyszałam,że robią taką ale ze szyi kaczki i wychodzi właśnie taki rulonik smakowitości.
IZABELA29 13.07.2011 08:46
ale jaki smak ze swojskiego drobiu....
misia53 12.07.2011 17:48
o jejku pewnie to smaczne..
pacpaw 07.07.2011 20:46
biedna kurka, biedny kogut :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak