Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pączki z dyni

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 300 g
skórka z pomarańczy 2 szt
mąka 250 g
jaja 4 szt
Syrop:
cukier 250 g
wino 1 kieliszek
wino czerwone 3 kieliszki

Przepis i sposób przygotowania na: pączki z dyni

obraną i pozbawioną pestek dynię gotować w lekko osolonej wodzie (szklanka) na bardzo małym ogniu, dopóki dynia nie stanie się przezroczysta. Odcedzić, wysuszyć w ściereczce, rozgnieść i wymieszać ze skórką pomarańczową. Mąkę, żółtka, pure z dyni i wino wymieszać na jednolitą masę o konsystencji gęstej śmietany; zostawić na 1 godz.
Delikatnie wymieszać ze sztywno ubitą pianą, nabierać łyżką, wykładać do gorącej oliwy i smażyć na złoty kolor. Z cukru i wina przygotować syrop i podawać w sosjerce do polania pączków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 05.09.2011 11:19
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak