Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z orzechów laskowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 40 g
bułka paryska 4 kromki
baleron 100 g
rosół 5 szklanek
orzechy laskowe 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z orzechów laskowych

Bułkę pokroić w kostkę i zrumienić na maśle na złoty kolor. Po zrumienieniu wyjąć z patelni, a na pozostałym tłuszczu usmażyć wędlinę pokrajana w grubą kostkę. Usmażoną wędlinę wraz z tłuszczem włożyć do garnka, zalać wrzącym rosołem, dodać orzechy i trzymać kilka minut na ogniu.Podawać w wazie, dodając w ostatnim momencie grzanki,zupa powinna być odpowiednio gęsta

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak