Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos czosnkowy z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pure z ziemniaków 120 g
czosnek 6 ząbków
olej sojowy 1 szkl
sok z cytryny
migdały 80 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sos czosnkowy z migdałami

Migdały sparzyć, obrać ze skórki, zemleć. Pure ziemniaczane wymieszać z roztartym z solą czosnkiem oraz migdałami. Do przygotowanej masy dodawać po trochu oliwę i ucierać mikserem majonez. Gotowy gładki sos doprawić do smaku solq i sokiem z cytryny. Podawać do wędlin i zimnego mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak