Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ogórkowo-oliwkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
masło 1 łyżka
ogórek kiszony 1 szt
papryczka konserwowa 1 szt
oliwki wg uznania
mięso mielone 700 g
musztarda 1 łyżka
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ogórkowo-oliwkowe

1. Cebulę posiekać, a potem zeszklić na maśle. Ogórek i papryczkę pokroić na małe kawałki, a oliwki w paski. Białko oddzielić od żółtka i ubić na sztywną pianę. Warzywa wymieszać z mięsem mielonym, dodać musztardę, bułkę tartą, żółtko, pianę z białka, sól i pieprz. Wymieszać.
2. Z masy formować kotleciki i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 02.10.2013 14:23
bardzo dobre
miki47 22.03.2013 10:01
fajny przepis
GGABI 20.09.2011 22:17
nie jadłam
halina17 07.07.2011 12:45
fajna nazwa kotletów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak