Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa malinowa surowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maliny świeże 500 gram
śmietana 0,5 szklanki
cukier puder 150 gram
groszek ptysiowy 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa malinowa surowa

Owoce starannie umyć i dokładnie odsączyć, potem przełożyć je do porcelanowej lub kamiennej miski, posypać cukrem i trzymać pod przykryciem 3-4 godziny. Następnie dolać słodką śmietanę i wymieszać ją z owocami. Wstawić zupę do lodówki i podawać, kiedy będzie zupełnie zimna, z groszkiem ptysiowym. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna70 19.09.2011 08:53
ciekawy sposób na zupę ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak