Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brązowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony boczek 150 gram
pietruszka 2 sztuki
wątroba wołowa 150 gram
seler 1 plaster
kości cielęce 500 gram
kalarepa 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
marchew 3 sztuki
sól 1 szczypta
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brązowa

Wędzony boczek pokroić na wąskie plasterki i włożyć do garnka. Ułożyć na nim warstwę drobno pokrojonej wątroby, jako trzecią warstwę kości; przykryć wszystko pokrojoną w krążki włoszczyzną. Dusić na małym ogniu, aż plasterki boczku zarumienią się na złoty kolor. Wtedy zawartość garnka zalać wodą, posolić, dodać ziarenka pieprzu i pęczek zielonej pietruszki w całości i gotować ok. 2 godz.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak