Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe chrusty

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś podwójna duża z kurczaka 1 szt
jajko 2 szt
sól i pieprz do smaku
mąka do obtaczania

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe chrusty

Piersi umyć, pokroić w paski i ponacinać jak faworki.
Posolić i popieprzyć.
Jajka i mąkę dokładnie rozmieszać ze szczyptą soli.
Rozgrzać oliwę na patelni.
Każdego faworka obtoczyć w mące,zanurzyć w jajku i smażyć na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 03.10.2011 19:14
z chęcią bym zjadła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak