Krokanty migdałowo - imbirowe

Krokanty migdałowo - imbirowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    250 g
  • miód pitny

    200 g
  • miękkie masło

    100 g
  • zmielone obrane migdały

    250 g
  • półgorzka kuwetrura

    100 g
  • imbir świeży

    75-100 drobno pokrojony
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier roztopic w garnku z miodem i masłem .Dobrze utrzec na jednolita masę .Migdały i imbir domieszac ,masę doprowadzic do wrzenia i stale mieszając gotowac kilka minut Olejem posmarowac blachę do pieczenia .Mąse rozłożyc na grubośc około 1- 2 cm ,troche ochłodzic ,krajac na małe romby ,trójkąty lub prostokąty ,oziębic.Kuwerturę roztopic na gładką masę ,podgrzewając w garnuszku na wolnym ogniu w kąpieli wodnej .1 lub 2 końce każdego krokanta zanurzac w polewie ,wyłożyc na papier i pozostawic do zastygnięcia polewy .Krokanty przechowywac w szczelnie zamkniętych puszkach.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Habibi

11.03.2017 17:21
Bardzo lubię krokant i robię dość często jako dodatek do deserów, ale zawsze daje tylko cukier, tłuszcz, ew. odrobinę mleka oraz orzechy, migdały albo słonecznik czy jakieś ziarenka. Nigdy nie robiłam z kuwerturą, której używam do polewy czekoladowej i deserów.

Katarzyna59

26.10.2013 08:09
bardzo smaczne

misia53

26.05.2013 11:48
interesujący przepis

caralajna

20.02.2013 07:41
ciekawy przepis

Grażyna13

19.11.2012 16:31
Super :)

pacpaw

21.10.2012 10:28
cóż za smaki

miki47

05.08.2012 15:12
pycha

Ania67

05.08.2011 08:50
rewelacja

ben-ka

17.06.2011 09:23
dla mnie to coś nowego:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat