Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak po kupiecku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczupak 1 duży
białe wino 0,5 szklanki
cebula 2 sztuki
jabłko 1 sztuka
ocet 2 łyżki
włoszczyzna 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Goździki całe Prymat 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyzki
cukier 1 szczypta
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak po kupiecku

Rybę sprawić, opłukać i pokrajać na porcje. Ugotować wywar z włoszczyzny pokrajanej na talarki, dodając liść laurowy i goździki. Gdy jarzyny zmiękną, dodać jeszcze ocet i sól, włożyć kawałki ryby i pokrajane w talarki jabłko i cebule. Gotować na małym ogniu 12-15 min. Po ugotowaniu (wywaru powinno być ok.11 /2 szklanki) dosypać tartą bułkę i szczyptę cukru. Podawać z ziemniakami z wody.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak