Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z bitą śmietaną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
mąka ziemniaczna 0,5 szklanki
mąka pszenna 0,5 szklanki
cukier 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 sztuka
bita śmietana 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z bitą śmietaną

Utrzeć jajka, cukier i cukier waniliowy. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Wszystko utrzeć na gładką masę. Piec ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy ciasto wystygnie udekorować bitą śmietaną. SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 29.01.2012 22:05
pyszny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak