Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KASZTANY GLAZUROWANE

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jadalne kasztany 1 kg
woda letnia 1 l
cukier 2 kg
miąższ z laski waniliowej 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: KASZTANY GLAZUROWANE

Kasztany wrzucic na goracą wodę i gotowac 1 5 minut ,przelac zimną wodą ,obrac .Wodę zagotowac z cukrem i miaższem z laski wanilii na gęsty syrop .Dodac kasztany ,gotowac 10 minut .Odatawic w misie na 4 godziny do nasączenia ,znów zagotowac i odstawic do następnego dnia.Powtarzac tą czynnośc przez 5 kolejnych dni ,aż kasztany dobrze nasiąkną cukrem .Ostrożnie wyjąc ,wysuszyc w słabo nagrzanym piekarniku .Włożyc w foremki z karbowanego papieru ,przechowywac w suchym i chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 27.06.2011 22:17
Chętnie bym spróbowała
barbara11561 19.06.2011 10:02
Bardzo wykwintne:)
MAŁY 16.12.2010 12:06
dobre
aginaa 15.12.2010 15:53
hmmm nie jadlam nigdy, ciekawe jak smakuja:)
Bagatelka
Bagatelka 15.12.2010 07:12
Fajne przepis- zrobie na dniach.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak