Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona sałatka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 3 szt.
cebula czerwona 1 szt.
papryka czerwona strąk
papryczka chili strąk
grejpfrut czerwony 1 szt.
fasola czerwona 1 puszka
szczypiorek pęczek
sos winegret
sok z cytryny 1 łyżka
olej z pestek winogron 3 łyżki
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona sałatka

1. Pomoidory pokroić w ósemki, cebulę obierać i pokroić w piórka, paprykę w kostkę, papryczkę chili w talarki.
2. Grejpfruta obrać, podzielić na cząstki. Fasolkę osączyć z zalewy. Szczypior drobno posiekać. Wszystko razem wymieszać w misce.
3. Zrobić sos winegret: wymieszać sok z cytryny z olejem, solą i cukrem. Polać nim sałatkę. Podać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 20.12.2013 11:07
pyszna sałatka
dianix 28.07.2012 19:15
a takiej to nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak