Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drożdżowe placki z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 gram
olej 2 łyżki
drożdże 50 gram
woda 1 szklanka
pieczarki 600 gram
ser żółty 200 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 sztuka
keczup 200 ml
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: drożdżowe placki z pieczarkami

drożdże ucieramy z cukrem. Makę przesiewamy zaparzamy gorącą wodĄ. dodajemy drożdże do troche przestygnietej mąki, sól i olej wyrabiamy ciasto i odstawiamy na 30 minut. Pieczarki myjemy, cebule kroimy w kostkę. ceble i pieczarki podsmażamy., doprawiamy do smaku. Ciasto ponownie wyrabiamy i wałkujemy cienko. salaterka niewielką wycinamy krążki , każdy smarujemy keczupem. Na nim układamy farsz i posypujemy startym serem pieczemy 30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malcik111 30.12.2011 13:36
wow takich jeszcze nie widziałam, interesujcy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak