Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłko kwaśne 3 szt.
rodzynki 100 g
masło 2 łyżki
sok z cytryny 1 szt.
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
cukier
wino czerwone wytrawne 1/2 szkl.
kapusta czerwona główka

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z jabłkami

1. Kapustę poszatkować, przełożyć do rondla, dodać grubo starte jabłka. Włożyć masło, wlać sok z cytryny i wino, posolić i dusić do miękkości.
2 Potem dodać rodzynki oraz mąkę rozprowadzoną w łyżce wody. Wymieszać, zagotować. przyprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 01.03.2014 09:26
wygląda smacznie
RenataZ-et 24.10.2013 22:56
smaczne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak