Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z mrożonymi truskawkami na upalne dni

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 op
cytryna 1/2 szt
serek homogenizowany 4 szt
galaretki cytrynowe 2 szt
mrożone truskawki 1 op
herbata 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z mrożonymi truskawkami na upalne dni

Biszkoptu maczamy w herbacie zmieszanej z sokiem z cytryny, a następnie układamy je na spód okrągłej blachy.
2 galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzątku.
Serki homogenizowane wykładamy do miski i mieszamy z 1 szklanką rozpuszczonej galaretki ( galaretka powinna być już letnia). Następnie odstawiamy do lodówki na około pół godziny, gdy masa zacznie gęstnieć wylewamy ją na biszkopty i wstawiamy całość do zamrażalnika, gdy już zupełnie stężeje wykładamy na wierzch zamrożone truskawki i zalewamy delikatnie tężejącą pozostałą galaretką. Wstawiamy do lodówki i podajemy po około godzinie. Tak, żeby truskawki były nadal zmrożone to świetne orzeźwienie w upalne dni. SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata77 01.08.2011 11:40
Fajny, ze świeżymi jeszcze lepszy!
Ania67 08.07.2011 08:27
rewelacyjnie się prezentuje
Robert10 07.07.2011 17:21
piękne
joanna77 07.07.2011 12:42
ojejku,pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak