Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane brukselki z jajkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 25 dag
jajko 4 szt
śmietana 0,5 szk
masło
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane brukselki z jajkami

Bukselkę zagotować w osolonej wodzie. Odsączyć i podsmażyć na maśle. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Jajka roztrzepać i polać brukselki, następnie polać śmietaną. Zapiekać w piekarniku na złoty kolor w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 22.12.2013 11:32
ciekawa propozycja
caralajna 11.08.2013 10:00
bardzo smaczny pomysł
Wafelek2601 04.08.2013 23:11
Bardzo dobre
kuklik 15.12.2012 17:17
u mnie też nie bardzo ale ja uwielbiam
barbara11561 28.08.2012 12:16
u mnie brukselka nie cieszy się większym powodzeniem....
kasienka23 12.04.2012 22:17
smaczne
alaaa 12.03.2012 21:17
ciekawy pomysł na brukselkę
jeta72 02.12.2011 22:50
pycha
Ania67 22.10.2011 09:09
Na pewno zrobie
m1monika 14.07.2011 15:40
brzmi super, pycha;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak