Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodowy sernik

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

herbatniki 30 dag
masło 10 dag
kwaśna śmietana 2-3 łyżki
masło 10 dag
cukier 25 dag
cukier wanilinowy
budyń śmietankowy
mleko 3/4 szkl.
skórka cytrynowa
bita śmietana
biały ser 70 mielony
galaretka truskawkowa 1 szt.
jagody 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Jagodowy sernik

Herbatniki rozkrusz, utrzyj z miękkim masłem i śmietaną. Włóż do dużej tortownicy (28cm) i ugnieć łyżką formując spód sernika. Wstaw do lodówki. Przygotuj galaretkę według przepisu. Ser zmiksuj z miękkim masłem, cukrem, cukrem waniliowym, żółtkiem i skórką cytrynową. Dodaj proszek budyniowy rozrobiony w mleku. Masę serową przełóż do rondla, mieszając zagotuj. Gotuj na małym ogniu, aż zacznie gęstnieć. ostudź i dodaj do niej jagody. Masę serową przełóż do tortownicy na herbatnikowy spód. Wyrównaj wierzch i odstaw do zastygnięcia. Posyp jagodami. polej tężejącą galaretką. Kiedy zatygnie udekoruj bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna156 01.12.2011 22:57
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak