Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tęczowa bomba

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kolorowe galaretki 3
przecier truskawkowy 1/2 szkl.
przecier morelowy 1/2 szkl.
mleko 4,5 szkl.
przecier z agrestu 1/2 szkl.
czekolada deserowa

Przepis i sposób przygotowania na: tęczowa bomba

Każdą galaretkę rozpuścić w 1,5 szkl gorącego mleka. Kiedy zaczną tężeć, zmiksuj z przecierami owocowymi. Kolejno wkładaj do formy. Po zastygnięciu jednej warstwy, nakładaj następną. Wstaw na 3-4 godziny do lodówki. Wyłóż na talerz i polej ostudzoną polewą. Po jej zastygnięciu polej roztopioną czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak