Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortilla kanaryjska

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 8 sztuk
cebula 1 sztuka
pomidor 3 sztuki
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
sól 1 szczypta
estragon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla kanaryjska

Cebulę drobno krajać i smażyć na oliwie z posiekanym czosnkiem, posiekaną nacią pietruszki i gałązkami świeżego estragonu. Gdy cebula jest szklista, dołożyć pomidory (bez skórki, pestek i pokrojone w kostkę). Smażyć do powstania jednolitej masy. Jaja ubić z solą i wylać na posmarowaną oliwą patelnię. Gdy masa jajeczna zacznie się ścinać, smarować środek masą pomidorową, zagiąć ze wszystkich stron brzegi do środka tak, by nadać kształt koperty. Następnie przewrócić tortillę na drugą stronę i lekko podsmażyć.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 30.08.2011 16:29
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak