Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
sól
pieprz
bulion drobiowy 2 szklanki
pietruszka
mleko 1/3 szklanki
mąka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Umyte i osuszone przekładamy do garnka. Zalewamy bulionem. Dodajemy do smaku sól i pieprz, a także drobno posiekaną pietruszkę. Gotujemy 20 minut. Odlewamy pół szklanki bulionu. Mąkę mieszamy dokładnie z mlekiem i zaprawiamy sos. Chwilę należy pogotować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.12.2011 13:40
Gotuję taki sos.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak