Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki drobiowo-pieczarkowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
pieczarki 30 dag
cebula 1/2 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
olej do smażenia
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki drobiowo-pieczarkowe

Kurczaka kroimy w kawałki i podsmażamy z papryką i przyprawą do kurczaka. Podsmażamy pieczarki. Cebulę posiekaną podsmażamy z Kucharkiem. Wszystko razem mielimy. Do powstałej masy dodajemy jajko i bułkę tartą. Formujemy klopsiki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na patelni na niewielkim ogniu na złoty kolor. SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna70 26.09.2011 22:02
świetne
joanna77 08.07.2011 10:58
mniamniusne
Ania67 08.07.2011 08:28
przepadam za nimi
Gosia40 07.07.2011 10:35
uwielbiam mięsa z pieczarkami!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak