Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz paprykowy z kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
cebule 2 duże
kiełbasa 1/2 kg
papryka konserwowa 1 słoik
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ketchup 2 łyżki
groszek konserwowy 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz paprykowy z kiełbasą

Pieczarki kroimy na nieduże kawałki. Cebulę kroimy w piórka. Kiełbasę i paprykę kroimy w paski. Ma rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, dodajemy do niej kiełbasę i pieczarki, podsmażamy. Wlewamy pół litra wody, przyprawiamy solą i pieprzem i gotujemy około 10 minut. Dodajemy paprykę, kukurydzę, groszek, ketchup i koncentrat pomidorowy. Gotujemy jeszcze 30 minut. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i ostrą papryką. SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 07.07.2011 15:12
Dla mnie bomba
misia53 06.07.2011 23:26
lubię takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak