Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

baranina po gruzińsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 szt
fasolka szparagowa 20 dkg
pomidory 3 szt
bakłażan 1 szt
cebula
woda 2 szklanki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: baranina po gruzińsku

Baraninę kroimy na kawałki,fasolkę oczyszczamy z włókien i też kroimy na kawałki.Obrane ziemniaki,pomidory bez skórki i bakłażan kroimy na plastry a cebulę drobno siekamy.Na dnie naczynia żaroodpornego układamy mięso na nim warstwami fasolkę ziemniaki,cebulę,pomidory i bakłażan,posypujemy solą i pieprzem następnie zalewamy wrzącą wodą i przykrywamy.Zapiekamy w piekarniku w 170 stopniach przez 2 godziny.Zamiast baraniny możemy użyć łopatki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 11.07.2011 07:50
Brzmi apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak