Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piętrowe kanapki z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczywo tostowe 12 kromek
masło 3 łyzki
czosnek 2 ząbkji
sól do smaku
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
sałata 4 liście
kiełki słonecznika wg uznania
polędwica wieprzowa 8 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Piętrowe kanapki z papryką

1. Pieczywo tostowe zrumień na suchej patelni. W tym czasie masło rozetrzyj w miseczce z obranym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw do smaku szczyptą soli.
2. Strąki papryki umyj, osusz, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój na kawałki. Posyp sporą szczyptą soli. Liście sałaty opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Umyj i osusz kiełki słonecznika.
3. Odkrój skórki ze zrumienionych tostów. Pieczywo posmaruj przygotowanym masełkiem czosnkowym. Przekładaj plastrami polędwicy, sałatą, kawałkami kolorowej papryki oraz kiełkami. Podawaj jeszcze ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 30.01.2014 06:04
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak