Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z pieczarkami i kurczakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 2 szt
pieczarki 1 kg
cebula 1 duża
kostka rosołowa 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
olej do smażenia
naleśniki 14 szt
jajko do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z pieczarkami i kurczakiem

Ćwiartki gotujemy w wodzie z kostką rosołową. Gdy mięso będzie miękkie podsmażamy je na patelni doprawiając mocno solą, pieprzem, papryką i Kucharkiem. Gdy się zrumieni wykładamy i po ostygnięciu oddzielamy mięso od kości. Pieczarki posiekane w plastry podsmażamy na patelni. Podsmażamy też posiekaną cebulkę z Kucharkiem. Wszystko razem mielimy dodając 1/3 szklanki wywaru z gotowanych ćwiartek. Do zmielonej masy dodajemy jajko i 3 łyżki bułki tartej. Masę rozsmarowujemy na naleśnik zwijamy lekko boki i cały rolujemy. kolejno panierujemy krokiety w jajkach roztrzepanych z Kucharkiem a następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na wolnym ogniu na złoty kolor z każdej strony. SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 19.04.2012 15:51
pycha
olkaaa 19.04.2012 08:08
fajne
bgs1984 18.04.2012 13:49
pycha
jolanta19 14.10.2011 19:39
Moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak