Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka orzechowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechów włoskich 6 zielonych (niedojrzałych)
czystej wódki 0,5 l
cukru 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka orzechowa

Orzechy, zerwane na początku lipca drobno posiekać nierdzewnym nożem.
Przełożyć do słoja i zalać alkoholem.
Naczynie zamknąć i odstawić na 6 tygodni (co kilka dni potrząsać słojem).
Następnie płyn przecedzić i zlać do butelki, a orzechy zasypać cukrem i odczekać, aż wytworzy się syrop (w tym czasie często wstrząsać słojem).
wymieszać syrop z nalewem alkoholowym odstawić na 2 tygodnie.
Przy niestrawności można pić nalewkę w małym kieliszku 1 - 3 razy dziennie, między posiłkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak