Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z ogórków

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 3/4 kg
jogurt naturalny 1/2 szkl
śmietana kwaśna 1/2 szkl
sok z cytryny 2 łyżki
koper do dekoracji
sól do smaku
krewetki koktajlowe 25 dag
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
bulion 2 łyżki
rzodkiewka 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z ogórków

1. Zagotuj 1/2 l wody, dosyp bulion, ponownie zagotuj. Ostudź. Umyj ogórki, odłóż pół jednego, resztę zetrzyj, a następnie zmiksuj. Wymieszaj z bulionem, śmietaną i jogurtem. Przypraw do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Mocno ochłodź.
2. Rzodkiewki oczyść, pokrój w słupki, 3/4 wymieszaj z zupą. Krewetki ułóż na sicie, przelej wrzątkiem. Osącz. Chłodnik posyp krewetkami, resztą rzodkiewki oraz pokrojonym w kosteczkę ogórkiem. Ozdób koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 03.08.2013 11:38
takie zupy z ogórków nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak