Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z ogórkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek sałatkowy 4 szt
łosoś wędzony 20 dag
cytryna 1 szt
koperek 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa wg uznania
cebula 1 cukrowa

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z ogórkiem

1. Ogórki umyj, pokrój w cienkie plasterki. Ułóż na desce, posyp solą i poczekaj, aż puszczą sok. Osusz je papierowym ręcznikiem.
2. Łososia pokrój ostrym nożem w cienkie plastry. Cytrynę sparz wrzątkiem, dokładnie wyszoruj. Również pokrój w plasterki.
3. Obierz i opłucz cebulę cukrowa, pokrój ja w cienkie krążki, ułóż na sicie i przelej wrzątkiem, aby miała łagodny smak. Umyj, osusz papierowym ręcznikiem a następnie drobno posiekaj koperek.
4. Na 4 osobnych talerzykach układaj na przemian plasterki łososia, ogórków i cytryny oraz krążki cebuli. Każda warstwę oprósz pieprzem i posiekanym koperkiem. Skrop oliwą. Przed podaniem udekoruj koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 06.12.2013 08:48
lubię łososia
fotoviderek 11.09.2013 15:30
Fajny pomysł :)
Lidia6 13.01.2012 21:28
pychotka
Goya 04.10.2011 08:52
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak