Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana papryka z ziołami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 3 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie wg uznania
pieprz do smaku
Gorczyca biała cała Prymat do smaku
Goździki całe Prymat do smaku
estragon do smaku
rozmaryn do smaku
ocet 1/2 szkl
cukier 10 dag
sól 1 łyżka
papryka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana papryka z ziołami

1. Papryki dokładnie umyj, przekrój na połówki, oczyść z nasion i pokrój na ćwiartki. Czosnek obierz, przekrój każdy ząbek na połówki.
2. Pokrojoną paprykę włóż do wyparzonych słoików, przekładając czosnkiem, liśćmi laurowymi, ziarnami gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego, a także goździkami, estrogenem i rozmarynem.
3. Do garnka wlej pół litra wody, dodaj ocet, cukier i sól. Gotuj 10 min. Gorącą zalewą zalej paprykę. Słoiki zamknij, pasteryzuj 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 24.03.2013 13:12
smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak