Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
cukinia 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
czosnek 2 ząbki
oliwa 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
chilli do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec

1. Bakłażan umyj, osusz, pokrój w plasterki. Rozłóż je na papierowych ręcznikach, posyp solą. Odstaw na kilka minut, by puściły sok, a potem osusz.
2. Cukinię umyj, odetnij zgrubiałe końcówki, pokrój w plastry. Umyte strąki papryki przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w szerokie pasy.
3. Obierz i przeciśnij przez praskę czosnek. Utrzyj go w misce z ziołami i zalej oliwą. Dopraw chilli, sola i pieprzem. Włóż warzywa, wymieszaj, pozostaw na kilka godzin w chłodnym miejscu.
4. Na kawałkach folii układaj piramidki z papryk, bakłażana i cukinii. Zawiń pakieciki. Opiekaj ok 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 27.01.2014 07:13
zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak