Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Charlotta z wiśniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 150 g
żółtko jajek 3 szt
cukier puder 150 g
cukier wanilinowy 2 szt
migdały mielone 50 g
marmolada wiśniowa 80 g
śmietana kremówka 120 ml
biszkopty podłużne 250 g
wiśnie 300 g
galaretka agrestowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Charlotta z wiśniami

W gorącej łaźni ucieramy żółtka na gęstą masę i odstawiamy do schłodzenia.Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym także na miękką masę.Dodajemy stopniowo żółtka,a pod koniec mielone migdały,marmoladę i na sztywno ubitą śmietanę kremówkę.Obwód i dno tortownicy o średnicy 20 cm wykładamy biszkoptami.Rozsmarowujemy na nich połowę kremu i rozkładamy kolejną warstwę biszkoptów.Przykrywamy pozostałym kremem.Tort okładamy biszkoptami,robiąc z nich płotek.Odstawiamy w chłodne miejsce.Wiśnie myjemy i natychmiast obtaczamy w cukrze pudrze.Rozkładamy na kremie i zalewamy galaretką.Tort wstawiamy do lodówki,by stężał.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 20.07.2011 00:56
super:{{{}}
Krystyna32 07.07.2011 21:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak