Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki duszone

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tłuszcz
sól
pieprz
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
kurki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki duszone

Kurki umyć, osączyć, większe pokroić.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
Do rondla włożyć 2 łyżki tłuszczu, wrzucić grzyby, dodać cebulę, listek laurowy i dusić do miękkości.
Pod koniec duszenia dodać sól i pieprz do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 08.02.2012 09:42
pycha
maciek7 30.11.2011 19:43
super
Mateusz/matikor 06.07.2011 17:38
trzeba spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak