Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab w sosie jabłkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
jabłka 4 szt
czosnek 4 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
olej do smażenia
śmietana 12% 0,5 szklanki
koper świeży 1 pęczek
cebula 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: schab w sosie jabłkowym

schab natrzeć przyprawami i obsmażyć z każdej strony na oleju, przełożyć do garnka dodać ćwiartki jabłek, całe cebule, czosnek,liść laurowy, ziele angielskie, wlać wodę tak aby przykryła schab dusić i co jakiś czas polewać wodą. wyjąć schab, ziele angielskie i liść laurowy. pozostałe składniki zmiksować dodać śmietanę(można zagęścić mąką)dodać koperek. gotowy schab polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak