Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wiśniowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie 1 l
woda 2,5 l
masło 10 g
Goździki całe Prymat 4 szt
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
kardamon 1/2 łyżeczki
śmietana 12% 150 ml
mąka 1 łyżeczka
sól do smaku
cukier do smaku
makaron falbanki 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wiśniowa

Sezonowa zupa letnia- gotuję obowiązkowo raz w roku:)
Wiśnie zalać wodą, dodać przyprawy i gotować około 15 minut. Dołożyć masło, doprawić solą i cukrem i wsypać ugotowany osobno makaron. Gotować wszytko razem kilka minut. Zabielić śmietaną wymieszaną z mąką- i od momentu zagotowania gotować 1/2 minuty. Odstawić do ostudzenia. Podawać najlepiej lekko ciepłe ale nie gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 15.12.2011 17:56
uwielbiam zupkę wiśniową
pacpaw 07.07.2011 21:07
w księdze Henryki widziałem makaronik zrobiony z ciasta naleśnikowego właśnie do zup owocowych. Sądzę, że mógłby tu pasować :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak