Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski grzybowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
cebula 1
jaja 2
mąka 4 łyżki
sól
pieprz
grzyby suszone 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski grzybowe

Grzyby moczymy w wodzie przez 2 godziny po czym gotujemy. Cebulę drobno kroimy i smażymy z grzybami na maśle. Resztę masła ucieramy na pianę z żółtkami dodając po łyżce usmażonych grzybów z cebulą.
dosypujemy mąkę i dodajemy piane z białek. Gotujemy osoloną wodę. Łyżką nabieramy masę i wrzucamy małe kluski do wody. Gotujemy 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak