Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ruloniki ze śledzi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bekon 150 g
suszone śliwki 100 g
masło 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 2 łyżki
śledzie 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ruloniki ze śledzi

Śledzie sprawić, opłukać, odfiletować, posolić, posypać pieprzem i odstawić na godzinę. Z namoczonych uprzednio śliwek wyjąć pestki, śliwki pokroić w paski.
Na każdy filet położyć wzdłuż pasek bekonu i kilka paseczków śliwki, zwinąć ścisło w rulonik i spiąć wykałaczką. Przygotowane ruloniki ułożyć na rozgrzanym i polanym masłem, żaroodpornym półmisku. Wstawić do piekarnika i piec ok. 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak