Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakwaszona zupa z cielęciny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 350 gram
mąka 1 łyżka
masło 30 gram
sól 1 szczypta
sok z cytryny 0,5 sztuki
żółtko jajek 2 sztuki
seler 1 plaster
pietruszka zielona 1 pęczek
śmietana 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zakwaszona zupa z cielęciny

Cielęcinę podzielić na części, umyć i dusić na małym ogniu, dodać pokrojoną w plasterki włoszczyznę, zalać odrobiną wody (1/2 łyżki wazowej), posolić i udusić na półmiękko. Oprószyć mąką i dobrze wymieszać, dolać wody i wszystko razem gotować do miękkości. W wazie utrzeć na jednolitą masę żółtka, kwaśną śmietanę i sok z cytryny, dodać drobno posiekaną zieloną pietruszkę i zalać gorącą zupą. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak