Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 800 g
masło 2 łyżki
jaja 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg z jajkiem

Wypatroszonego pstrąga umyć. wyfiletować nie rozcinając grzbietu i usmażyć krótko na maśle z obu stron, do utworzenia się złocistej skórki. Następnie zalać rozmieszanymi
jajami i wstawić naczynie do gorącego piekarnika na 5 min. Podawać na gorąco, posypanego drobno posiekaną, zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak