Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem poziomkowy z winem i bitą śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białe wino 1 szk
poziomki 30 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
bita śmietana 5-6 łyżek
cukier puder 2-3 łyżeczki.

Przepis i sposób przygotowania na: Krem poziomkowy z winem i bitą śmietaną

Wino podgrzać i rozpuścić żelatynę, ostudzić. Poziomki rozmiażdżyć widelcem i dodać do wina. Dodać cukier puder, wymieszać. Gdy masa zacznie gęstnieć dodać bitą śmietanę. Wymieszać i odstawić do lodówki do schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 06.09.2013 00:06
pyszny deserek
Grazyna0211 20.11.2012 11:15
zapowiada się smaczny deser
kate.500 16.10.2012 22:05
super
alaaa 12.03.2012 21:20
deser świetny
Kuchareczekjeden 13.02.2012 06:57
świetne połączenie
malcik111 20.01.2012 21:33
o to może być ciekawe połączenie, na taki babski wieczór:P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak