Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg nadziewany ryżem i rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 1 kg
ryż 3 łyżki
masło 2 łyżki
rodzynki 60 g
Imbir mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól do smaku
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg nadziewany ryżem i rodzynkami

Oskrobaną rybę wypatroszyć nie przecinając brzucha, dokładnie wymyć i posolić, po czym napełnić ugotowanym ryżem wymieszanym z masłem, namoczonymi rodzynkami i imbirem. Tak przygotowanego pstrąga zwinąć, wsuwając ogon w otwór gębowy, przełożyć na brytfannę posmarowaną masłem i posypaną bułka tartą, upiec w piekarniku. Podawać na gorąco posypanego zieloną pietruszką z ziemniakami lub
pieczywem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 15.01.2012 09:32
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak