Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z porem

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 500 gram
pieczarki 150 gram
por (białe części) 1 sztuka
mąka do zagęszczenia
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z porem

Wołowinę umyć, osuszyć i pokroić na maleńkie kawałki. Wetrzeć w nie pieprz i kucharek. Opiec na oleju. Po opieczeniu mięso zalać wodą, dusić pod przykryciem. Po ok. godzinie dodać pieczarki pokrojone oraz pora pokrojonego w krążki. Dusić do miękkości mięsa. Na koniec doprawić kucharkiem i pieprzem i zagęścić mąką. Podawać z kluskami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 09.12.2011 10:11
pycha
Ewelina38 13.06.2011 21:08
pyszny taki sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak