Gulasz wołowy

Gulasz wołowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina bez kości

    500 gram
  • pieczarki

    150 gram
  • por (białe części)

    1 sztuka
  • mąka do zagęszczenia

  • kucharek

  • pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wołowinę umyć, osuszyć i pokroić na maleńkie kawałki. Wetrzeć w nie pieprz i kucharek. Opiec na oleju. Po opieczeniu mięso zalać wodą, dusić pod przykryciem. Po ok. godzinie dodać pieczarki pokrojone oraz pora pokrojonego w krążki. Dusić do miękkości mięsa. Na koniec doprawić kucharkiem i pieprzem i zagęścić mąką. Podawać z kluskami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona51

09.12.2011 10:11
pycha

Ewelina38

13.06.2011 21:08
pyszny taki sosik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat